Campavik's Pyrenéer

Planer


Här kommer jag skriva lite om våra planer och tankar om våran uppfödning av Pyrenéerhunden..

Vi kommer att ha en liten uppfödning för att kunna ge valparna en så bra start som möjligt i en lugn hemmamiljö med oss och våra andra pyrrar!

Vi kommer i så stor utsträckning det går att titta i dom linjer som vi väljer..när det gäller sjukdomar och mentalitet..så att förutsättningarna för en frisk och stabil valp blir stor!

Våran uppfödning kommer också inrikta sig på dom linjer där den kraftiga stabila pyrren finns, som en pyrre ska se ut, vi vill inte ändra på pyrrens utseende, vi vill bevara det som vi fastnade för, en maffig pyrenéerhund!

Vi följer alla regler och lagar som finns inom uppfödning och vi kommer också vara noga i valet av ny familj till våra valpar, viktigt att nya valpägarna känner till hur rasen fungerar!

Vi tycker också det är viktigt att skynda långsamt med att para en tik. En pyrretik ska vara 2 år och höftledsröntgad för att bli parad, men detta kan ibland vara för tidigt om tiken inte växt klart och inte är mogen för det! En valpkull ska inte ses som en inkomstkälla!!

Vi kommer inte lämna ifrån oss en valp innan 9-10 veckor, detta för att ge valpen så bra start som möjligt och vid den åldern så är valpen mer mogen för en ny miljö.

Vi tycker väldigt mycket om att åka på pyrre träffar och utställningar för att titta på andra pyrrar och prata med andra pyrreägare..vi ställer ibland när vi tycker det är roligt, men det är inte vårat största intresse..ännu..kanske jag ska tillägga 🙂 ..

Vi tror på en öppen och ärlig kommunikation när det gäller våran avel och uppfödning..så alla frågor vi får svarar vi på så fort vi kan!

________________________________________________________________

© Campavik’s 2009-2016