Campavik's Pyrenéer

En gång Pyrenée alltid Pyrenée


En gång Pyrenée alltid Pyrenée! En slogan som vi läste många gånger innan vi köpte våran första. Vi läste ju ganska mycket om pyrrarna innan vi bestämde oss för den här rasen. Vi hittade information på olika hemsidor, fakta osv. mycket positivt, fast ibland blev vi nästan lite tvekande.. detta verkade vara en komplicerad ras, men vi hade fastnat för den vackra pyrenéerhunden, så vi lät oss inte skrämmas. Och tur var väl det!!

Jag har nog aldrig fått en så stark kontakt med hundar jag haft förut som jag fått med pyrren, kanske det beror på pyrrens självständighet, nästan som en katt i stor förpackning. Dom pyrrar vi har lever verkligen med oss hela tiden, ska vi iväg så är dom så gott som alltid med, alla gillar att åka med i bilen och hoppar in så fort vi öppnar bildörren.

Vi får ibland höra…

-Vad stora dom är, alldeles för stora!

-Va mycke päls, -dom måste fälla massor!

-Va skitna dom måste bli!

-Måste vara jobbigt att hålla rent pälsen!

-Oj vad mycket mat dom måste äta..va dyrt!

Men vi säger som Brasse,fel fel fel,alltså inte helt fel,men inte rätt heller.

Visst är dom stora, men inte för stora..man häpnar över en pyrres förmåga att ta lite plats, och smidighet att ta sig fram. Vi tyckte att pyrenéerhunden var jättestor innan vi skaffade våra, men nu tycker vi alla andra hundar är små, lite konstigt det där! Mycket päls har dom, mjuk och härlig! Fäller 2 ggr om året som lägger sig i små högar på golvet som nystan, inga vassa hundhår som många korthårshundar har, som går in i alla textilier. Lukten hos en pyreneer skiljer sig från många andra hundar..pyrren luktar faktiskt väldigt gott, torr som blöt, ung som gammal, lite fotsvett är nog den enda lukt jag kan känna..men då måste man förstås lukta på tassarna 😉 !! Skitna..ja det blir dom ju som alla hundar, men smutsen ramlar av. Mat äter dom förvånansvärt lite för att vara en så stor hund, äter inte mer än en Labrador, Schäfer eller liknande. Detta var ju givetvis också tankar vi själva hade innan vi skaffade våran första Pyrenéerhund. Men nu vet vi hur det är!

EN GÅNG PYRENÉE ALLTID PYRENÉE!!! 🙂 !