Campavik's Pyrenéer

Campavik’s Somebody To Love


Lärkan

.

SE40462/2016
Campavik’s Somebody To Love

f. 1 Juni 2016

.

Lärkan är vårt lilla hjärteknippe som fick en tuff start här i livet utpuffad av ett syskon i sätesbjudning, med ändan först kom han utan fosterblåsa och navelsträngen avsliten, en blekvit livlös liten krabat som både jag och Perra kämpade en lång stund med..Vilken lycka vi kände när vi tillslut såg att han andades.

Nu har han växt till sig och är i kapp sina syskon i vikt och höjd. Pga av syrebristen som blev vid födseln så har han fått en lite tuffare start här i livet. I många kullar som föds så är det ofta 1-2 valpar som inte är i livet och detta var nog det som var meningen med Lärkan och Piraten ”som kom ut på samma sätt” men så långt tänkte inte vi då i stundens hetta utan vi gav verkligen järnet för att klara dessa två små valpar..våra valpar..våran första kull Att då och där tänka rationellt var inte på agendan alls.

Sen när tiden gick och valparna närmade sig 3 veckors ålder så såg vi att både Lärkan och Piraten verkade lite efter övriga syskon och vi blev såklart väldigt bekymrade och kontaktade våran veterinär som kom och tittade och undersökte..så klart undrade vi vad vi skulle göra!! Det råd vi fick vara att avvakta, hon trodde det kunde bero på syrebristen vid födseln och att det skulle rätta till sig så småningom, så det gjorde vi..avvaktade! Efter några veckor åkte vi till ytterligare en veterinär för en second opinion..samma svar där avvakta..men kanske avlivning ändå..men avvakta, och så klart vi avvaktar!

Sen kom slutbesiktningen och då hade både Lärkan och Piraten växt till sig bra och det som skiljde dom åt från sina syskon var fortfarande något långsamma signaler ut till rörelser överlag.

Piraten åkte till Annika och Hans som ville ta hand om honom och bättre hem kunde han inte få! Lärkan blev kvar hos oss så länge. Efter några veckor blev Piraten, som nu heter Brutus lite sämre och jag och Perra blev lite rädda för att även Lärkan skulle få ett bakslag så vi började leta bland veterinärerna i hela Skåne. Vi hittade veterinär Lucie på Ringsjöns Veterinärklinik som är utbildad inom neurologi och kiropraktor. Efter hon undersökt Lärkan sa hon att detta högst troligt berodde på syrebrist i lillhjärnan som då orsakade signalfel ut till vissa rörelser, att det blivit lite syrebrist i samband med födsel. Vi har varit hos Lucie 3 gånger nu, och efter varje behandling så har vi sett stora förbättringar :) Jag önskar verkligen att alla kommer få uppleva en veterinär som Lucie! Hela teamet på Ringsjöns Veterinärklink är något utöver det vanliga..helt suveräna!

Lärkans intelligens är det inget fel på..tvärtom! Slagfärdig som få..lurig, uträknande och nästan alltid glad :) en solstråle som berikar tillvaron omkring honom, en charmör av stora mått..kan man begära mer

.

———————————————————————————–

© Campavik’s 2016